20 september

Nieuwbouw Politiebureau te Venray

In het najaar van 2017 starten we met de nieuwbouw van het Politiebureau. Het nieuwe gebouw is, samen met het beveiligde binnenterrein, als eenheid ontworpen en heeft een robuuste en tegelijkertijd warme en natuurlijke uitstraling. De natuurstenen tuinmuur wordt doorgezet in de plint van de gevel en vormt een stevige basis voor de lichtere opbouw, die is bekleed met aluminium lamellen. Het natuursteen is op een aantal plekken ‘open gemaakt’ om zo de spanning zichtbaar te maken tussen gezien worden en privacy (en de behoefte aan daglicht en uitzicht). Hierdoor is er zicht van binnenuit, maar kan een voorbijganger niet direct naar binnen kijken. Deze oplossing levert ook in de avonduren een fraai beeld op, waarbij de aanwezigheid van de politie zichtbaar is. De indeling van het gebouw is gebaseerd op een vrij vloerveld met flexibele werkplekken: Het Nieuwe Werken. Op deze manier is het gebouw ook bestand tegen toekomstige veranderingen binnen het werk van de politie. Het compacte ontwerp stimuleert samenwerking en kent korte, efficiënte looplijnen en het heeft een hoge duurzaamheidsambitie en wordt energieneutraal gebouwd. Hoge isolatiewaardes, energiezuinige verlichting en ventilatie, warmtepomp en PV zonnecellen dragen hieraan bij.