29 januari

Transformatie gemeenschapshuis “De Borgh” te Budel

22 januari 2018 hebben we de definitieve opdracht gekregen voor de renovatie en uitbreiding inclusief het onderhoud van De Borgh. De huidige accommodatie is opgebouwd uit het oude parochiehuis (1930), de oude jongensschool (1985) en een aantal aanbouwen. Het geheel staat nu een grote transformatie te wachten. Het ontwerp is gericht op een goede inpassing in het dorpse straatbeeld, het aanbrengen van een duidelijke structuur in het gebouw, een goede bereikbaarheid en het opboenen van enkele karakteristieke onderdelen van het oorspronkelijke parochiehuis. De hoofdentree aan de Dr. Anton Mathijssenstraat krijgt meer grandeur. En de foyer krijgt meer contact met de straat. Daarnaast wordt de bereikbaarheid en routing door het gebouw verbeterd d.m.v. een nieuwe entree aan het parkeerterrein. Groot verschil met de oude Borgh zijn de eigentijdse en duidelijk gemarkeerde nieuwe entrees en het kwalitatief en onderhoudsvriendelijk materiaalgebruik. Maar het grootste verschil is binnen te ervaren. In de nieuwe Borgh is gedacht aan licht, ruimtelijkheid, flexibiliteit en klimaatbeheersing. Mede door de komst van de Bibliotheek en een nieuwe cultuurzaal zal De Borgh Budel weer opnieuw een functie voor alle inwoners van Budel.