Sebastiàn Kragt

Kragt website

Sebastián Kragt is 20 jaar en loopt stage bij Aarts Bouw. Sebastián komt uit Amsterdam en woont nu 4 jaar in Eindhoven.

 

Welke opleiding heb je gevolgd na de basisschool?

Na de basisschool heb ik vier jaar het VWO gevolgd en daarna heb ik in twee jaar tijd mijn HAVO-diploma gehaald (met vakkenpakket Natuur en Techniek).

 

Welke opleiding volg je nu?

Op het moment volg ik de opleiding HBO Bouwkunde op het Avans te ‘s-Hertogenbosch. Mijn opleiding bestaat uit onder andere uit ontwerpen, constructie, bouwfysica, wiskunde en management op de bouw.

Welke onderdelen vind je het leukst?
Tot nu toe vind ik bijna alle onderdelen die ik heb gevolgd op school wel leuk, maar het leukste onderdeel vind ik ontwerpen.

Wanneer ben je klaar met de opleiding?

Ik zal in augustus 2023 klaar zijn met mijn opleiding bouwkunde. Ik ben wel van plan om een vervolgopleiding te gaan volgen. Waarschijnlijk een universitaire opleiding in de richting ‘ontwerpen’.

 

Op welk werk ben je nu werkzaam?

Ik loop op het moment stage bij de renovatie/uitbreiding van ‘de Borgh’ in Budel.

 

Hoe lang “werk” je al bij Aarts?

Ik ben op maandag 15 april begonnen aan mijn stage en ik loop in totaal 10 weken stage. Op het moment is Edwin van Swam (hoofduitvoerder) mijn begeleider. Ik loop daarnaast veel mee met Jarno Arts (timmerman) en Ilja Timmermans (assistent-uitvoerder).

 

Waar ben je nu mee bezig op de bouwplaats?

Ik ben momenteel met aardig wat verschillende dingen bezig op de bouw. Ik mag tijdens deze stage de uitvoerder met verschillende klussen helpen zoals: tekeningen controleren, weekrapporten bijhouden, vergaderingen bijwonen, werkplekinspecties uitvoeren en ik help de timmermannen veel mee met het aftimmerwerk en andere werkzaamheden die zij verrichten.

 

Wat vind je zo mooi aan werken in de bouw?

Ik vind werken in de bouw heel mooi omdat je kan werken aan een project waarbij je aan het einde van het project samen een mooi, ‘fysiek’, resultaat neer hebt kunnen zetten. Daarnaast vind ik de sfeer die ik tot nu toe op de bouw heb ervaren heel leuk!

 

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?

Over tien jaar hoop ik nog steeds ijshockey te spelen op het hoogste niveau van Nederland of misschien een niveau hoger. Daarnaast hoop ik over 10 jaar een goede architect te zijn en dan wil ik natuurlijk ook mijn eigen huis kunnen ontwerpen.

Sebastián bedankt en succes met je opleiding.

Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top