Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Stevaco Vastgoed B.V. & H2S B.V.
Architect: Building Design Architectuur
BVO: 6650 m2


In augustus 2020 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van een kantoorgebouw aan de Walborg 2 te Amsterdam.

Het project betreft het slopen van het bestaande verouderde pand dat in 1962 gebouwd is en bestaat uit 2 bouwlagen en een kelder, die niet meer voldoen aan de huidige normen.

De opdrachtgever wilde ter vervanging een luxe kantoorgebouw realiseren. Architectenbureau Building Design Architectuur heeft hieraan gehoor gegeven door het ontwerpen van een modern kantoorgebouw, waarbij strakke lijnen, grote raampartijen en het moderne materiaalgebruik ervoor zorgen dat het gebouw een prachtige toevoeging zal zijn aan de reeds bestaande omgeving. Bovendien wordt het pand gerealiseerd met een BREEAM-NL (Outstanding) certificering; een duurzaamheidskeurmerk dat de duurzaamheidsprestatie van het gebouw bepaalt. Dit project wordt ook uitgevoerd onder Bewuste Bouwers.

De nieuwbouw is circa 6.650 m2 groot en is verdeeld over 3 bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder.

De bovengrondse lagen zullen in de toekomst als kantoorruimte gebruikt gaan worden. Iedere bouwlaag bestaat hierbij uit 2 identieke kantoorvleugels die separaat van elkaar verhuurd kunnen worden en waarin alle algemene voorzieningen zijn opgenomen. De vleugels bestaan uit één grote ruimte waarin de wensen van eventuele toekomstige huurders opgenomen kunnen worden.

De sloopwerkzaamheden zijn begin oktober 2020 gestart en zullen tot eind 2020 doorlopen, waarna gestart wordt met de nieuwbouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor maart 2022.

Recente projecten

Renovatie Kindercampus Tilburg

onderwijs, renovatie

KEC Gennep

nieuwbouw, onderwijs

PaulusProject Someren

nieuwbouw, wonen, zorg

Uitbreiding BSO Meijel

nieuwbouw, onderwijs