Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

Plaats: Amsterdam
Opdrachtgever: Stevaco Vastgoed B.V. & H2S B.V.
Architect: Building Design Architectuur
BVO: 6650 m2


In augustus 2020 zijn wij gestart met de voorbereidingen voor de nieuwbouw van een kantoorgebouw aan de Walborg 2 te Amsterdam.

Het bestaande verouderde pand dat in 1962 was gebouwd en bestond uit 2 bouwlagen en een kelder die niet meer voldeden aan de huidige normen, is begin 2021 door ons gesaneerd en gesloopt.

De opdrachtgever wil ter vervanging een luxe en duurzaam kantoorgebouw realiseren. Architectenbureau Building Design Architectuur heeft hieraan gehoor gegeven door het ontwerpen van een modern kantoorgebouw, waarbij strakke lijnen, grote raampartijen en het moderne materiaalgebruik ervoor zorgen dat het gebouw een prachtige toevoeging zal zijn aan de reeds bestaande omgeving. Het nieuwe gebouw krijgt de hoogst haalbare duurzaamheidskwalificatie: BREEAM Outstanding. Dit duurzaamheidskenmerk, volgens de Building Research Establishment Environmental Assessment Method, geeft aan dat het gebouw slechts minimale impact op het milieu heeft. Dat is goed nieuws voor iedereen.

De nieuwbouw is circa 6.500 m2 groot en is verdeeld over 3 bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder. Iedere verdieping van het gebouw biedt circa 1.600 m² flexibel in te delen kantoorruimte. Voor de begane grond gaat een deel van die oppervlakte naar een receptie en/of ontvangstruimte.

In het souterrain van het gebouw wordt een parkeergarage gerealiseerd voor 41 auto’s, met daarbij een fietsenstalling voor 100 fietsen. Uiteraard zal de parkeergarage worden voorzien van elektrische laadpalen voor zowel auto’s als fietsen.

Naast de bouwkundige werkzaamheden inclusief de constructies zijn wij tevens verantwoordelijk voor de coördinatie van alle nevenaannemers, waaronder installateurs en interieurbouwers.

Medio februari 2022 zullen de afbouwwerkzaamheden opstarten. De oplevering staat gepland voor juli 2022.

Recente projecten

Transformeren 18 woningen Breedvennen Leende

verbouw, wonen

84 appartementen Stadspaleisjes Almere

nieuwbouw, wonen

Renovatie Kindercampus Tilburg

onderwijs, renovatie

KEC Gennep

nieuwbouw, onderwijs