Centrumplan MFA Leende

Plaats: Leende
Opdrachtgever: Gemeente Heeze-Leende
Architect: De Loods architecten en adviseurs
BVO: 3890 m2


Het centrum van Leende was toe aan een kwaliteitsimpuls. De huisvesting van basisschool De Triangel en gemeenschapshuis De Meent was verouderd. Daarnaast was er behoefte aan woningbouw om de leefbaarheid te vergroten.

Om de leefbaarheid van deze Brabantse dorpskern te versterken is in 2019/2020 tegenover de monumentale Sint-Petrus Bandenkerk een nieuw gemeenschapshuis (de Schammert) en een integraal kindcentrum gerealiseerd, bestaande uit een basisschool (De Triangel) en ruimte voor kinderdagopvang en buitenschoolse opvang.

In augustus 2019 zijn wij gestart met de realisatie van de multifunctionele accommodatie in Leende. Het nieuwe multifunctionele gebouw heeft aan alle zijden een uitnodigend karakter gekregen. De 2 grote en gesloten zalen voor sport en cultuur hebben een krans van meer transparante functies verkregen waaronder de foyer, klaslokalen en kantoren. Op deze manier zijn de 2 zalen, die vanwege geluid gesloten wanden hebben gekregen, vanuit de Dorp- en Kerkstraat aan het zicht onttrokken. Het gebouw kent een stevige baksteenarchitectuur met bijzondere metselwerkdetails, een meer klassiek voorkomen aan de zijde van de Dorpstraat (foyer Dorpshuis) dat langzaam overgaat in een meer eigentijdse verschijningsvorm aan de schoolpleinzijde waar de entree van de school zich bevindt. Het natuurlijk hoogteverschil van het terrein is halverwege in het gebouw opgevangen, daar waar de verschillende functies samenkomen en waar een nevenentree en doorlooplift gesitueerd zijn.

Het project is in oktober 2020 opgeleverd.

.

Recente projecten

Transformeren 18 woningen Breedvennen Leende

verbouw, wonen

84 appartementen Stadspaleisjes Almere

nieuwbouw, wonen

Renovatie Kindercampus Tilburg

onderwijs, renovatie

Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

kantoren, nieuwbouw