84 appartementen Stadspaleisjes

Project informatie

Plaats:
Almere
Opdrachtgever:
BUN
Architect:
Architectenbureau Spaltman

Project beschrijving

Voor BUN Projectontwikkeling is Aarts Bouw 84 appartementen aan het realiseren in Almere Poort. Na een korte calculatie periode hebben wij in maart 2021 opdracht gekregen voor de bouw van de 84 appartementen. Het ontwerp van het project is van Architectenbureau Spaltman en is bouwkundig verder uitgewerkt door BA32.

Het project bestaat uit 6 bouwblokken. Alle bouwblokken bestaan uit 4 bouwlagen. Op de begane grond worden naast de appartementen ook de bergingen gesitueerd. Het zijn overwegend 3-kamerappartementen. De appartementen op de begane grond krijgen een tuin. De appartementen op de bovenste verdieping krijgen een luxe dakterras.

De blokken worden vrij traditioneel gebouwd door middel van kalkzandsteen wanden, breedplaatvloeren en metselwerkgevels. In de gevels komt op elke verdieping een prefab betonband in het metselwerk die doorloopt in de balkons. Door het toepassen van diverse soorten gevelstenen en voegkleuren ontstaat er diversiteit tussen de blokken terwijl ze qua volume en vorm vrijwel gelijk zijn. Op het terrein tussen de blokken worden parkeerplekken gesitueerd.

Net voor de zomervakantie 2021 zijn wij in Almere gestart met de werkzaamheden op locatie.

De oplevering is gepland in het najaar van 2022.


Waar kunnen we jou bij helpen?

Een kantoorpand, fabriek of school bouwen? Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook voor seriematige woningbouw en renovatie- en verduurzamingsprojecten.

Scroll naar top