Renovatie Kindercampus Tilburg

Plaats: Tilburg
Opdrachtgever: Xpect Primair & Kinderopvang Onroerend Goed B.V.
Architect: Raffaan NXT
BVO: 1790 m2


In december 2020 zijn we gestart met de renovatie van een bestaand schoolgebouw aan de Pastoriestraat in Tilburg. Het gebouw is opgebouwd uit diverse bouwdelen uit verschillende bouwjaren. Het pand werd de afgelopen 3 jaar tijdelijk verhuurd om kraak te voorkomen.

De renovatieplannen, die ontworpen zijn door architectenbureau Raffaan NXT waren rigoureus en hebben het gebouw een kwaliteitsimpuls gegeven, waardoor het meteen aan de huidige eisen van het bouwbesluit voldoet. Daarnaast is de gasaansluiting afgekoppeld en is de nieuwe installatie volledig elektrisch. Daarmee voldoet het aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Tilburg.

De Kindercampus is grotendeels binnen de contouren van het bestaande gebouw gebleven. Er zijn wat kleine bouwkundige ingrepen gedaan aan de hoofdentree en er is een teamkamer op de verdieping toegevoegd. De gevel is aan de buitenzijde volledig na geïsoleerd en voorzien van buitengevelstuc aan de bovenzijde van het gebouw. De plint van het gebouw is voorzien van steenstrips. Alle buitenkozijnen zijn vervangen door aluminium kozijnen. Tevens zijn alle dakbedekkingen en de dakpannen vervangen.

De installatie van het gebouw is compleet vervangen. Er is een nieuwe all-electric installatie met een luchtwarmtepomp gerealiseerd. Afgifte van verwarming/koeling geschiedt middels een laagtemperatuur vloerverwarming die is ingefreesd in de bestaande vloeren. Daarnaast is er een volledig nieuwe centrale luchtbehandelingsinstallatie aangebracht die de school van een gezond binnenklimaat voorziet. Ook de elektrische installatie is volledig vernieuwd en er zijn LED-armaturen toegepast die daglichtafhankelijk geschakeld worden. Voor de duurzame opwekking van stroom zijn er PV-panelen aangebracht op het platte dak.

Het interieur ontwerp van het gebouw is gemaakt door Vormenzo en heeft ervoor gezorgd dat het interieur modern, fris en verrassend is geworden. Dit maakt de beleving van het nieuwe gebouw helemaal af en zorgt iedere dag voor veel blije gezichten. Vanaf 1 november 2021 heeft de basisschool haar intrek genomen, is de buitenschoolse opvang in gebruik genomen en draagt het pand de naam KinderCampus Tierentijn. Vanaf januari 2022 wordt ook de kinderopvang (0-4) in gebruik genomen die wordt verzorgd door Kinderstad.

Recente projecten

Transformeren 18 woningen Breedvennen Leende

verbouw, wonen

84 appartementen Stadspaleisjes Almere

nieuwbouw, wonen

Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

kantoren, nieuwbouw

KEC Gennep

nieuwbouw, onderwijs