Renovatie Kindercampus Tilburg

Plaats: Tilburg
Opdrachtgever: Xpect Primair & Kinderopvang Onroerend Goed B.V.
Architect: Raffaan NXT
BVO: 1790 m2


Eind juni 2020 zijn we door BORNadvies uitgenodigd voor een offerteaanvraag voor de complete renovatie van een bestaand schoolgebouw aan de Pastoriestraat in Tilburg. Het huidige gebouw is opgebouwd uit diverse bouwdelen uit verschillende bouwjaren. Het pand werd de afgelopen 3 jaar tijdelijk verhuurd om kraak te voorkomen.

De renovatieplannen, die ontworpen zijn door Architectenbureau Raffaan NXT, zijn rigoureus en geeft het gebouw een kwaliteitsimpuls, zodat het meteen aan de huidige eisen van het bouwbesluit voldoet. Daarnaast wordt de huidige gasaansluiting afgekoppeld en wordt de nieuwe installatie volledig elektrisch en voldoet het daarmee aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Tilburg.

De Kindercampus blijf grotendeels binnen de huidige contouren van het bestaande gebouw. Er worden wat kleine bouwkundige ingrepen gedaan aan de hoofdentree en er wordt een teamkamer op de verdieping toegevoegd. De gevel wordt aan de buitenzijde volledig na geïsoleerd en voorzien van een buitengevelstuc aan de bovenzijde van het gebouw en de plint van het gebouw wordt voorzien van steenstrips. Alle buitenkozijnen worden vervangen door nieuwe aluminium kozijnen met HR++ beglazing. Dakbedekkingen en dakpannen worden vervangen.

De installatie van het gebouw wordt compleet vervangen. Er komt een nieuwe all-electric installatie met luchtwarmtepompen, met een combinatie van VRF-units en vloerverwarming. Bovendien wordt er een volledig nieuwe centrale luchtbehandelingsinstallatie aangebracht die de school van een gezond binnenklimaat voorziet. Ook de elektrische installatie wordt volledig vernieuwd en er worden LED-armaturen toegepast die daglichtafhankelijk geschakeld worden. Ook worden er PV-panelen toegepast die zorgen voor duurzame opwekking van stroom.

Binnen worden alle deuren en interieuronderdelen vervangen en alle wanden opnieuw afgewerkt, wordt alle vloerafwerking en tegelwerk vervangen en wordt alles opnieuw geschilderd.

We zijn eind november 2020 gestart met deze renovatie en de oplevering staat gepland voor juli 2021, zodat met de start van het nieuwe schooljaar 2021-2022 de kinderen weer gebruik kunnen maken van een compleet vernieuwde frisse basisschool en kinderdagverblijf, die aan de huidige nieuwbouw eisen voldoen.

Recente projecten

Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

kantoren, nieuwbouw

KEC Gennep

nieuwbouw, onderwijs

PaulusProject Someren

nieuwbouw, wonen, zorg

Uitbreiding BSO Meijel

nieuwbouw, onderwijs