Nieuwbouw Passiefhuis te Maarheeze

Plaats: Maarheeze
Opdrachtgever: Particulier
Architect: Architectenburo Zijn

In mei 2015 is Van Bree Aarts B.V. gestart met de nieuwbouw van een woonhuis in Maarheeze. Het woonhuis is ontworpen door Architectenburo Zijn uit Maarheeze volgens de passiefhuis uitgangspunten. Hierbij is in het architectonische ontwerp rekening gehouden met de oriëntatie van de woning, de open en dichte gevelvlakken ten opzichte van deze oriëntatie. Bouwkundig is een scala van maatregelen getroffen om de woning zo goed mogelijk te isoleren. Hierbij zijn hoge Rc waardes voor de gevels, daken en vloeren toegepast. Tevens zijn kozijnen uit Oostenrijk toegepast omdat deze waren voorgeschreven met een lage U-waarde voor zowel kozijn als drievoudig glas. Om te grote opwarming te voorkomen, is buitenzonwering toegepast. Echter, de uitvoering van deze isolatie en overige aspecten als het luchtdicht- en koudebrugvrijbouwen valt of staat met de uitvoeringsfase. Daartoe is de technische omschrijving tevens een prestatieomschrijving om te komen tot een woning die voldoet aan de passiefhuis normen waarbij, in combinatie met de installatie, het uitgangspunt gehanteerd wordt dat niet meer energie dan 15kWh/m2 per jaar verbruikt wordt voor verwarming en warm water.

In maart 2016 is het huis naar volle tevredenheid overgedragen aan de nieuwe bewoner.

Recente projecten

Nieuwbouw RBT Politie te Venray

kantoren, nieuwbouw

Transformatie gemeenschapshuis De Borgh Budel

amusement, horeca, mfa, nieuwbouw, renovatie, verbouw

Uitbreiding The International School of The Hague in Den Haag

nieuwbouw, onderwijs, verbouw

Realisatie 9 kabelkelders spoorlijn Hoekse Lijn

ontwikkeling