KEC Gennep

Plaats: Gennep
Opdrachtgever: Gemeente Gennep
Architect: Frencken Scholl architecten
BVO: 3500 m2


Het Kind Expertise Centrum (KEC) Ganapja is gerealiseerd aan de Martinushof in Gennep. Het gebouw is een ontwerp van Frencken Scholl Architecten.

Het KEC is ontworpen om ontmoetingen te stimuleren en de synergie tussen de verschillende scholen en kinderopvang te vergroten. De scholen Stella Nova, Elckerlyc, SBO de Piramide en Spring Kinderopvang zijn in de schoolvakantie van 2021 naar dit nieuwe gebouw verhuisd. In het nieuwe gebouw wordt onderwijs en opvang voor kinderen van 0 t/m 13 jaar onder één dak aangeboden.

De verschillende scholen, de kinderopvang en gemeente trekken samen op om het gebouw en de manier van samenwerking in het gebouw vorm te geven. In het KEC zijn diverse ruimten voor gezamenlijk gebruik gerealiseerd.

Het gebouw is opgebouwd uit kalkzandsteen wanden met een staalconstructie en kanaalplaatvloeren. De buitengevel is uitgevoerd in metselwerk en deels met houten gevelbekleding.

Het is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG) geworden dat voldoet aan de eisen van Frisse scholen.

Na de bouwvak van 2020 zijn we gestart met de bouwwerkzaamheden. Het project is opgeleverd voor de bouwvak van 2021, zodat de school na de zomervakantie in gebruik kon worden genomen.

Recente projecten

Transformeren 18 woningen Breedvennen Leende

verbouw, wonen

84 appartementen Stadspaleisjes Almere

nieuwbouw, wonen

Renovatie Kindercampus Tilburg

onderwijs, renovatie

Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

kantoren, nieuwbouw