Helmond, uitbreiding Atlant Groep

Plaats: Helmond
Opdrachtgever: Atlant Groep
Architect: H-Kwadraat Architectuur

In februari 2016 heeft van Bree Aarts B.V. de verbouwing van de hoofdlocatie van Atlant Groep te Helmond opgeleverd. De verbouwing van de hoofdlocatie bestond uit 3 fasen.
De eerste fase was een interne verbouwing, bestaande uit 2 delen. In het eerste deel van fase 1 werd 1 grote ruimte verbouwd tot 4 ruimtes die gebruikt kunnen worden als opleidingscentrum c.q. kantoren. In het tweede deel van de eerste fase werden ruimten in 1 grote hal gerealiseerd die als diagnose- en trainingscentrum in gebruik zijn genomen. De tweede fase was ook een interne verbouwing van een aantal bestaande productiehallen. Deze zijn geschikt gemaakt om producten voor de foodindustrie te verpakken, met de daarbij benodigde kleedruimten, magazijnen en kantoorruimten. Aan deze ruimte worden hygiëne-eisen gesteld conform HACCP-eis. Dit betekent dat alle ruimten goed reinigbaar, zonder obstakels van mogelijk stof- of vuilophoping uitgevoerd moeten worden. De derde fase was een uitbreiding van een vergadercentrum, die een koppeling vormt tussen Atlant Groep en het aangrenzende werkplein (UWV).
Voor deze uitbreiding werd de bestaande fietsenstalling met achterliggende gang gesloopt. Op deze plek werd een vergadercentrum gerealiseerd bestaande uit 3 vergaderruimten en gang, die zowel door Atlant Groep alsook door het werkplein in gebruik werden genomen. Bij deze uitbreiding diende rekening te worden gehouden met de geluidsabsorptie in de vergaderruimten en geluidsoverdracht vanuit de vergaderruimten naar de aangrenzende gang.

Recente projecten

Transformeren 18 woningen Breedvennen Leende

verbouw, wonen

84 appartementen Stadspaleisjes Almere

nieuwbouw, wonen

Renovatie Kindercampus Tilburg

onderwijs, renovatie

Kantoorgebouw Walborg 2 Amsterdam

kantoren, nieuwbouw