Budel, Nieuwbouw 19 appartementen

Plaats: Budel
Opdrachtgever: Lameij Onroerend Goed BV
Architect: Grensstreek Architecten

Eind 2015 is er opdracht verstrekt voor de uitvoering van nieuwbouw 18 appartementen aan de Nieuwstraat te Budel ontworpen door Grensstreek Architecten. Het bouwwerk werd gerealiseerd in het centrum van de stad op een terrein waar eerder een paar oude panden zijn gesloopt. De voorzijde van het appartementencomplex ligt gelijk aan een doorgaande weg. Aan de achterzijde werden een parkeerterrein en bergingen gerealiseerd, alleen middels een onderdoorgang op de begane grond bereikbaar. De achterzijde was in verband met beperkte doorrijhoogte niet bereikbaar met groot materieel. Aan weerszijden staan belendingen, waarop het appartementencomplex bouwkundig aangesloten diende te worden. Door de situering was er maar een beperkte bouwplaats beschikbaar. Om daar optimaal gebruik van te kunnen maken, kozen wij ervoor om in plaats van bouwketen een leegstaand pand tegenover de bouwplaats te huren. Dit had ook als voordeel dat de uitvoerder een vrij zicht had over het bouwwerk en de aan- en afvoer op de openbare weg. Het appartementencomplex bestaat uit 4 bouwlagen, is ontworpen als stapelbouw en gefundeerd op staal. De begane grondvloer is uitgevoerd als een in het werk gestorte vloer op zand. De wanden zijn opgetrokken uit kalkzandsteen lijmelementen en de verdiepings- en dakvloeren zijn uitgevoerd als breedplaatvloer. Aangezien het bouwwerk tussen 2 belendingen in werd gebouwd, is er besloten om vroegtijdig het terrein in te meten. Dit bleek achteraf een verstandige keuze te zijn, omdat op basis hiervan is gebleken dat het ontwerp te groot was voor het terrein. Na wat inkrimpen en verdraaien van het gebouw is het ontwerp passend gemaakt voor uitvoering.
In verband met de krappe bouwplaats en openbare weg aan de voorzijde is in overleg met de gemeente besloten om bij grote leveringen en bij aanwezigheid van een kraan de weg af te sluiten voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Verder werd bij leveringen zoveel mogelijk gewerkt met het just-in-time principe. Hiermee werd een overvolle bouwplaats voorkomen, maar ook het aantal handelingen en de kraaninzet werd beperkt.
Het project is opgeleverd in oktober 2016.

Recente projecten

Nieuwbouw RBT Politie te Venray

kantoren, nieuwbouw

Transformatie gemeenschapshuis De Borgh Budel

amusement, horeca, mfa, nieuwbouw, renovatie, verbouw

Uitbreiding The International School of The Hague in Den Haag

nieuwbouw, onderwijs, verbouw

Realisatie 9 kabelkelders spoorlijn Hoekse Lijn

ontwikkeling